12 квітня 2018 року на базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської області був проведений семінар-тренінг на тему: «Підготовка регіональних тренерів з інклюзивної освіти».

В його роботі прийняли участь спеціалісти Черкаської обласної психолого-медико-педагогічної консультації Скляр Світлана – завідувач та Молчанова Ірина – учитель-логопед.

Світлана Скляр на пленарному засідання висвітлила тему: «Організаційно-правові аспекти створення та функціонування Інклюзивно-ресурсних центрів». Розглядалися основні нормативно-правові акти та документи, що регулюють діяльність ІРЦ, представлена покрокова дорожня карта створення ІРЦ в районах, містах та об'єднаних територіальних громадах.

Ірина Молчанова висвітлила тему: «Організація корекційно-розвиткової ... Читати далі »

Переглядів: 664 | Додав: opmpc | Дата: 13.04.2018 | Коментарі (0)

14 березня 2018 року на базі Драбівського районного відділу освіти фахівцями Черкаської обласної психолого-медико-педагогічної консультації був проведений спеціалізований семінар для працівників освітньої сфери на тему «Практичні засади організації інклюзивного навчання в закладах загальної середньої освіти».

Завідувач Черкаської обласної психолого-медико-педагогічної консультації Світлана Скляр разом із начальником відділу освіти Драбівського району Тамарою Рудченко та завідувачем Драбівської психолого-медико-педагогічної консультації Оксаною Демидюк привітали всіх учасників семінару та ознайомили їх з планом роботи.

Тему «Реформування психолого-медико-педагогічних консультацій в інклюзивно-ресурсні центри» висвітлила завідувач Черкаської обласної психолого-медико-педагогічної консультації Світлана Скляр. Вона ознайомила присутніх з особливостями організації інклюзивно-ресурсних центрів в ... Читати далі »

Переглядів: 628 | Додав: opmpc | Дата: 21.03.2018 | Коментарі (0)

06 березня 2018 року на базі Черкаського вищого професійного училища будівельних технологій був проведений семінар-практикум для майстрів виробничого навчання, викладачів та вихователей на тему: "Методичні рекомендації по формам роботи та організації навчально-виховного процесу з підлітками, що мають особливі освітні потреби". 

Завідувач Черкаської обласної психолого-медико-педагогічної консультації Світлана Скляр разом з соціальним педагогом Черкаського вищого професійного училища будівельних технологій Оксаною Лікаркіною привітали учасників семінару-практикуму та ознайомили присутніх з планом роботи. 

Завідувач Черкаської обласної психолого-медико-педагогічної консультації Світлана Скляр висвітлила тему: "Інтеграція дітей з інтелектуальними порушеннями в заклади професійно-технічної освіти" та вказала на особливості емоційно-вольової сфери та проблему дезадаптації, яка виникає в дітей під час переходу з інтернатної ... Читати далі »

Переглядів: 466 | Додав: opmpc | Дата: 07.03.2018 | Коментарі (0)

14 листопада 2017 року на базі комунального закладу "Черкаський навчально-реабілітаційний центр Черкаської обласної ради" відбувся семінар-практикум для завідувачів районних (міських) психолого-медико-педагогічних консультацій за темою «Сучасні перспективи розвитку спеціальної освіти. Діяльність ПМПК в світлі сучасних досліджень».

... Читати далі »

Переглядів: 443 | Додав: opmpc | Дата: 16.11.2017 | Коментарі (0)

19 жовтня 2017 року на базі Ладижинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату відбувся семінар-практикум для завідувачів районних (міських) психолого-медико-педагогічних консультацій за темою «Використання сучасних діагностичних методик в роботі з дітьми, що мають особливі освітні потреби».

Завідувач Черкаської обласної психолого-медико-педагогічної консу ... Читати далі »

Переглядів: 471 | Додав: opmpc | Дата: 23.10.2017 | Коментарі (0)

28 грудня 2016 року в Черкаській обласній психолого-медико-педагогічній консультації відбувся семінар для завідувачів районних (міських) психолого-медико-педагогічних консультацій на тему: «Інформаційні комп’ютерні технології в системі діагностичної та корекційної роботи ПМПК». Завідувач Черкаської обласної психолого-медико-педагогічної консультації Світлана Скляр привітала учасників семінару та ознайомила присутніх з планом роботи. Тему використання комп’ютерних програм в діагностичній та корекційній роботі висвітлили Микола Шилов, консультант-психолог з питань девіантної поведінки та Надія Мусієнко, консультант-психолог з питань інтелектуального розвитку. Питання «Застосування стандартизованих психодіагностичних методик при дослідженні інтелектуального розвитку дитини» презентувала Ольга Перепада, завідувач Ватутінської міської психолого-медико-педагогічної консультації. Презентація відбувалася із залученням аудиторії з використанням практичних вправ. Презентацію з наведенням приклад ... Читати далі »
Переглядів: 499 | Додав: opmpc | Дата: 29.12.2016 | Коментарі (0)

15-16 листопада 2016 року на базі комунального закладу «Бабанська спеціальна школа-інтернат І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради» відбувся семінар для завідувачів районних (міських) психолого-медико-педагогічних консультацій на тему «Використання сучасних технологій в навчально - корекційній роботі з дітьми, які мають особливі освітні потреби». Завідувач Черкаської обласної психолого-медико-педагогічної консультації Світлана Скляр привітала учасників семінару та ознайомила присутніх з планом роботи. Директор школи-інтернату Надія Сопік презентувала основні форми діяльності навчального закладу. Заступник директора з навчальної частини Олена Сельодкіна у своєму виступі ознайомила учасників семінару з інноваційними формами корекційної роботи у навчанні та вихованні дітей цієї категорії. Також, вона зазначила цінність таких форм роботи в підвищенні моделі компетентного випускника школи-інтернату. Питання «Використання сучасних методик у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами» в ... Читати далі »
Переглядів: 499 | Додав: opmpc | Дата: 17.11.2016 | Коментарі (0)

14 червня 2016 року освітяни Черкащини мали можливість бути учасниками засідання Круглого столу з проблеми реалізації проекту «Створення безпечного інклюзивного середовища у навчальних закладах і громадах», який проходив у м.Києві за підтримки Всеукраїнського фонду «Крок за кроком» у співпраці з Національною Асамблеєю інвалідів України та фінансовою підтримкою Фонду Чальза Стюарта Мотта (США) і Фонду «Інститут відкритого суспільства» (Велика Британія). Організатори круглого столу Софій Наталія, директор ВФ «Крок за кроком», Найда Юлія, координатор проекту та Байда Лариса, начальник відділу, Національної асамблеї інвалідів України детально зупинилися на значенні Конвенції ООН про права людей з інвалідністю для розвитку інклюзивної освіти в Україні та детально розкрили зміст методології дослідження і ознайомили учасників з результатами по кожному з регіонів. Дане дослідження проводилося у п’яти регіонах України: Київ, Львів, Одеса, Сєвєродонецьк (Луганська область) та Вінниця. На засідан ... Читати далі »
Переглядів: 561 | Додав: opmpc | Дата: 21.06.2016 | Коментарі (0)

ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства економічного розвитку і торгівлі України 15 вересня 2014 року № 1106 ДОДАТОК ДО РІЧНОГО ПЛАНУ ЗАКУПІВЕЛЬ на 2016 рок Черкаська обласна психолого-медико-педагогічна консультація Предмет закупівлі КЕКВ Очікувана вартість предмета закупівлі Процедура закупівлі Орієнтовний початок проведення процедури закупівлі Примітки 1 2 3 4 5 6 17.12.1 (22990000-6) Папір газетний, у рулонах або в аркушах (Газетний папір, папір ручного виготовлення та інший некрейдований папір або картон для графічних цілей) 2210 1 000,00 #ИМЯ? не проводиться протягом року 17.12.7 (30197600-2) Папір і картон оброблені (Оброблені папір і картон) 2210 2 000,00 #ИМЯ? не проводиться протягом року 17.23.1 (22800000-8, 30199230-1 ) Вироби канцелярські, паперові (Паперові чи картонні реєстраційні журнали, бухгалтерські книги, швидкозшивачі, бланки та інші паперові канцелярські вироби, Конверти) 2210 2 000,00 #ИМЯ? не проводиться протягом року 18.14.1 (79971000-1) Послуги паліт ... Читати далі »
Переглядів: 555 | Додав: opmpc | Дата: 10.02.2016 | Коментарі (0)

На базі Шполянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату 11 листопада 2015 року спеціалістами Черкаської обласної психолого - медико педагогічної консультації (далі - ЧОПМПК) був проведений семінар на тему: «Корекційно-розвиткова робота з дітьми, які мають гіперактивні розлади і дефіцит уваги». У ньому взяли участь завідувачі районних та міських психолого-медико-педагогічних консультацій, а також члени шкільної психолого-медико-педагогічної комісії Шполянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату. Директор інтернату Віталій Вербівський провів відео-презентацію навчального закладу . Всі присутні познайомились з умовами навчання, виховання та проживання учнів з особливими потребами. Загальну характеристику гіперактивних розладів у дітей надав консультант олігофренопедагог ЧОПМПК Віктор Сіроштан., звернувши особливу увагу на виникнення супутніх проблем у таких дітей. Консультант психолог ЧОПМПК Надія Мусієнко розповіла про основні аспекти допомоги дітям з гіперактивністю ... Читати далі »
Переглядів: 610 | Додав: opmpc | Дата: 13.11.2015 | Коментарі (0)

1 2 3 »