Головна » 2012 » Жовтень » 24 » Майстер-клас
18:01
Майстер-клас
     23 жовтня 2012 року на базі Чигиринської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради було проведено майстер-клас для завідувачів та консультантів вчителів-логопедів районних (міських) ПМПК на тему: «Вивчення та діагностичне обстеження мовлення дітей в умовах психолого-медико-педагогічної консультації».
   Під час заходу була проведена екскурсія, знайомство з формами та методами роботи колективу школи-інтернату з вихованцями закладу. Заступником директора з навчальної роботи вищезгаданого закладу Світланою Лук’янчук презентовано кількісний та якісний склад колективу, пріоритетні завдання, контингент дітей, що навчаються та виховуються в ньому. Ознайомлено учасників майстер-класу з методичними наробками спеціалістів школи-інтернату та роботою шкільної психолого-медико-педагогічної комісії.
   Широко висвітлена систематична логопедична робота із дітьми на уроках в початкових класах. Продемонстровані відеоматеріали із серію логопедичних хвилинок, які проводяться під час уроків. Вчителем-логопедом Любов’ю Новіцкас в повному об’ємі теоретично висвітлено питання «Психолого-педагогічне вивчення дітей з порушеннями мовлення». Продемонстровано відеоматеріали обстеження всіх компонентів мовлення дитини, яка зарахована до 1 класу школи.
   Консультантом-логопедом обласної психолого-медико-педагогінчої консультації Тетяною Єлейнік було розкрито питання «Сучасні тенденції спеціальної освіти щодо розвитку дітей з порушеннями мовлення».      
   Завідувач обласної психолого-медико-педагогічної консультації Світлана Скляр акцентувала увагу учасників щодо нових нормативно-правових підходів до діяльності психолого-медико-педагогічних консультацій, оформлення документації та систематизації методичних матеріалів спеціалістами районних (міських) психолого-медико-педагогічних консультацій.
На завершення майстер-класу відбулося обговорення актуальних питань та підведення підсумків.
Переглядів: 702 | Додав: opmpc | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: