Головна » 2012 » Лютий » 20 » Нарада-семінар Черкаської обласної психолого-медико-педагогічної консультації
14:54
Нарада-семінар Черкаської обласної психолого-медико-педагогічної консультації

14 лютого 2012 року Черкаська обласна психолого-медико-педагогічна консультація провела нараду-семінар завідувачів міських і районних психолого-медико-педагогічних консультацій на тему: «Організація діяльності психолого-медико-педагогічних консультацій відповідно змін до Положення про центральну та республіканську( Автономна Республіка Крим), обласні, Київську та Севастопольську міські, районні (міські) психолого-педагогічні консультації». На заході було присутніх 35 осіб. Розглядалися такі актуальні питання:

1. Тетяна Недяк, начальник відділу спеціальної та позашкільної освіти ГУОН, висловилась про  важливість упровадження інклюзивної освіти у регіоні, зупинилась на основних критеріях готовності освітнього закладу до упровадження даної інновації.

2. Світлана Скляр, завідувач ЧОПМПК, ознайомила учасників заходу з напрямками роботи районних (міських) ПМПК відповідно до вимог чинного законодавства, вказала на зміни до «Положення про центральну та республіканську( Автономна Республіка Крим), обласні, Київську та Севастопольську міські, районні (міські) психолого-педагогічні консультації».

3. Роза Пилипас, консультант  ЧОПМПК, здійснила аналіз планування методичної роботи районними(міськими) психолого-медико-педагогічними консультаціями.

4. Віталій Боголій, завідувач обласного центру практичної психології і соціальної роботи Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, зупинився на особливостях комунікативної взаємодії працівників ПМПК з батьками.

5. Тетяна Артеменко, методист-практичний психолог обласного центру практичної психології та соціальної роботи ЧОІПОПП, проаналізувала особистісну типологію батьків, що звертаються до ПМПК, та висвітлила етапи взаємодії працівника ПМПК з відвідувачами.

6. Віктор Сіроштан, консультант ЧОПМПК, розкрив особливості підготовки інформаційної та аналітичної звітності для центральної ПМПК. Підсумком наради-семінару стало обговорення поточних завдань, спрямованих на удосконалення діяльності ПМПК всіх рівнів.

 

Переглядів: 1388 | Додав: opmpc | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: