Головна » 2014 » Січень » 11 » Семінар на тему: «Психолого – педагогічне вивчення дітей з особливостями психофізичного розвитку»
13:34
Семінар на тему: «Психолого – педагогічне вивчення дітей з особливостями психофізичного розвитку»
26 грудня 2013 року в Черкаській ОПМПК було проведено семінар з елементами тренінгу для завідувачів районних (містких) психолого-медико-педагогічних консультацій на тему: «Психолого – педагогічне вивчення дітей з особливостями психофізичного розвитку».
При висвітленні питання «Нові підходи в організації діяльності районних (міських) ПМПК» Світлана Скляр завідувач ЧОПМПК наголосила на необхідність раннього виявлення дітей з порушеннями у розвитку, обліку їх кількості за освітніми потребами з урахуванням видів порушень, консультування батьків щодо вторинних ускладнень психічного розвитку дитини з певним видом порушень. Роз’яснила доцільність направлення дітей із складними вадами розвитку на психолого-педагогічне вивчення в ОПМПК для визначення особливих освітніх потреб і надання рекомендації щодо змісту, методів форм навчання комплексної реабілітації.
Довела до відома нові вимоги та рекомендації щодо написання детальних витягів. Надала зразки формулювання психолого-педагогічного висновку.
В питанні «Сприяння впровадження інклюзивного навчання» Світлана Скляр підкреслила, що це є одне з першочергових завдань в діяльності психолого-медико-педагогічних консультацій на сучасному етапі.
Під час моніторингу якості роботи районних ПМПК консультанти ЧОПМПК Віталіна Міщенко, Надія Мусієнко, Ірина Молчанова, Тетяна Єлейнік відмітили позитивну співпрацю ПМПК з медичними установами у м. Смілі, Городищенському та Канівському районах; м. Черкаси. Недостатньо висвітлені форми супроводу дітей з інвалідністю.
Загалом всі засідання РПМПК(МПМПК) проводиться спільно з представниками ОПМПК, під час яких здійснюється вивчення потенційних можливостей розвитку дитини та визначаються адекватні умови навчання та корекційно-розвиткової роботи.
В кінці заходу було жваве обговорення назрілих питань та надавалися індивідуальні консультації.
Переглядів: 583 | Додав: opmpc | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: