Головна » 2014 » Січень » 11 » Створення інклюзивного ресурсного центру у Черкаській області
16:24
Створення інклюзивного ресурсного центру у Черкаській області
Продовжується робота щодо участі Черкаської області у проекті «Створення Інклюзивних ресурсних центрів у шести областях України» за підтримки американського федерального агентства USAID (Агентства США з міжнародного розвитку).
Проект сприятиме створенню кращих можливостей для навчання дітей з особливими потребами відповідно до положень Конвенції ООН про права людей з інвалідністю. Довгостроковою метою проекту є подальша успішна участь дітей з особливими потребами в житті суспільства.
10.01.2014 на базі Обласної психолого-медико-педагогічної консультації (далі – ОПМПК), під керівництвом програмного директора Всеукраїнського фонду «Крок за кроком» Найди Юлії, відбулась друга робоча зустріч учасників проекту.
В ході наради було затверджено склад робочої групи щодо створення ІРЦ, до якої увійшли: Скляр Світлана – завідувач ОПМПК, Чеботарьова Віталія – спеціаліст відділу спеціальної та позашкільної освіти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Войцях Тетяна – методист, соціальний педагог Центру практичної психології Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, Сіроштан Віктор – консультант, учитель-дефектолог ОПМПК, Байда Ніна та Дмитренко Любов – спеціалісти Департаменту освіти і гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому, Ільченко Олена – голова Спілки дитячих та юнацьких організацій Черкащини, Бучковська Алла – голова Правління Черкаського обласного відділення Дитячого фонду України та Харченко Анна – голова Коаліції молодіжних громадських організацій Черкаської області «Молода Черкащина».
В ході зустрічі було обговорено ряд актуальних питань: огляд результатів попередньої зустрічі, окреслено план діяльності проекту на період січень-червень 2014 року, а саме: визначення партнерських організацій учасників проекту (які можуть стати підписантами меморандуму щодо співпраці для розвитку Інклюзивного ресурсного центру (далі – ІРЦ) у Черкаській області) та визначено учасників заходів на національному та регіональному рівнях.
Присутні взяли активну участь в обговоренні проблемних питань на шляху другого етапу створення та відкриття ІРЦ.
Наступна робоча зустріч, де планується підписання меморандуму про співпрацю між Всеукраїнським фондом «Крок за кроком» та Департаментом освіти і науки Черкаської облдержадміністрації, а також затвердження Положення про ОІРЦ заплановано на кінець лютого 2014 року.
 
Інформація для довідок:
Всеукраїнський фонд «Крок за кроком»
Адреса: вул. Пушкінська 9а, оф.4, м. Київ, Україна, 01001
Телефон/факс: (044) 235 1136
Ел.пошта: admin@ussf.kiev.ua
http://www.ussf.kiev.ua/
http://www.gash.ussf.kiev.ua/
Переглядів: 547 | Додав: opmpc | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: