Головна » 2016 » Червень » 21 » Круглий стіл з проблеми реалізації проекту «Створення безпечного інклюзивного середовища у навчальних закладах і громадах».
09:56
Круглий стіл з проблеми реалізації проекту «Створення безпечного інклюзивного середовища у навчальних закладах і громадах».
14 червня 2016 року освітяни Черкащини мали можливість бути учасниками засідання Круглого столу з проблеми реалізації проекту «Створення безпечного інклюзивного середовища у навчальних закладах і громадах», який проходив у м.Києві за підтримки Всеукраїнського фонду «Крок за кроком» у співпраці з Національною Асамблеєю інвалідів України та фінансовою підтримкою Фонду Чальза Стюарта Мотта (США) і Фонду «Інститут відкритого суспільства» (Велика Британія). Організатори круглого столу Софій Наталія, директор ВФ «Крок за кроком», Найда Юлія, координатор проекту та Байда Лариса, начальник відділу, Національної асамблеї інвалідів України детально зупинилися на значенні Конвенції ООН про права людей з інвалідністю для розвитку інклюзивної освіти в Україні та детально розкрили зміст методології дослідження і ознайомили учасників з результатами по кожному з регіонів. Дане дослідження проводилося у п’яти регіонах України: Київ, Львів, Одеса, Сєвєродонецьк (Луганська область) та Вінниця. На засіданні круглого столу був присутній міжнародний консультант EENETДунканЛитл, який поділився з досвідом реалізації інклюзивної освіти у Великій Британії та надав влучні поради і рекомендації для освітян України. Представники Управління освіти і науки Черкаської обласної адміністрації (ДонецьВ.О.), Черкаської обласної психолого-медико-педагогічної консультації (Скляр С.В.), комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників» (Литвин І.М.) долучилися до обговорення результатів дослідження з питань виконання Конвенції ООН про прав людей з інвалідністю, а саме: Інклюзивна освіта в закладах освіти.
Переглядів: 561 | Додав: opmpc | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: