Головна » 2012 » Грудень » 7 » Семінар з елементами тренінгу на тему: «Емоційно-комунікативний розвиток дітей, які перебувають у спеціальних інтернатних закладах».
10:56
Семінар з елементами тренінгу на тему: «Емоційно-комунікативний розвиток дітей, які перебувають у спеціальних інтернатних закладах».
04 грудня 2012 року на базі Золотоніської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради Черкаська обласна консультація провела обласний семінар з елементами тренінгу для завідувачів та практичних психологів районних (міських) ПМПК на тему: «Емоційно-комунікативний розвиток дітей, які перебувають у спеціальних інтернатних закладах». Директор Золотоніської спеціальної школи-інтернату Володимир Мотрич презентував роботу школи – інтернату, поінформував про форми та методи роботи колективу з вихованцями закладу, представив кількісний та якісний склад колективу, пріоритетні завдання, контингент дітей, що навчаються та виховуються в ньому. Ознайомив учасників семінару з методичними наробками спеціалістів школи-інтернату, роботою шкільної психолого-медико-педагогічної комісії з питань формування життєвої компетентності вихованців. Учасникам семінару були продемонстровані інноваційні технології, які впроваджені в навчально-виховний процес. Зокрема, в мультимедійній формі була представлена співпраця вчителя логопеда та практичного психолога в корекційно-розвитковій роботі дітей з вадами розвитку. Консультант практичний психолог ЧОПМПК Надія Верба у своєму виступі висвітлила особливості формування життєвої компетентності дітей, які перебувають у спеціальних інернатних закладах та запропонувала спеціальні тренінгові вправи по вищезазначеній темі. «Психологічні особливості дітей з розумовою відсталістю» - такою була тема виступу консультанта практичного психолога ЧОПМПК Надії Мусієнко. На корекційно-розвивальному занятті з елементами тренінгу для учнів 7 класу практичний психолог Золотоніської спеціальної школи-інтернату Вікторія Мозгова провела практичну роботу по корекції емоційно-вольового розвитку дітей. Завідувач обласної психолого-медико-педагогічної консультації Світлана Скляр звернула увагу учасників на особливості практичних аспектів діяльності ЧОПМПК. В кінці заходу було проведено обговорення актуальних питань та підведення підсумків роботи семінару.
Переглядів: 753 | Додав: opmpc | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: