Головна » 2018 » Березень » 7 » Семінар-практикум на тему: "Методичні рекомендації по формам роботи та організації НВП з підлітками, що мають ООП"
17:20
Семінар-практикум на тему: "Методичні рекомендації по формам роботи та організації НВП з підлітками, що мають ООП"

06 березня 2018 року на базі Черкаського вищого професійного училища будівельних технологій був проведений семінар-практикум для майстрів виробничого навчання, викладачів та вихователей на тему: "Методичні рекомендації по формам роботи та організації навчально-виховного процесу з підлітками, що мають особливі освітні потреби". 

Завідувач Черкаської обласної психолого-медико-педагогічної консультації Світлана Скляр разом з соціальним педагогом Черкаського вищого професійного училища будівельних технологій Оксаною Лікаркіною привітали учасників семінару-практикуму та ознайомили присутніх з планом роботи. 

Завідувач Черкаської обласної психолого-медико-педагогічної консультації Світлана Скляр висвітлила тему: "Інтеграція дітей з інтелектуальними порушеннями в заклади професійно-технічної освіти" та вказала на особливості емоційно-вольової сфери та проблему дезадаптації, яка виникає в дітей під час переходу з інтернатної системи освіти до професійно технічної.

Співробітництво психолога, соціального педагога з педагогічним колективом та адміністрацією закладу висвітлив Микола Шилов, консультант практичний психолог з девіантної поведінки  Черкаської обласної психолого-медико-педагогічної консультації та зауважив про необхідність налагодження такої співпраці для забезпечення ефективності навчально-виховного процесу в закладі.

Консультант вчитель дефектолог, олігофренопедагог Черкаської обласної психолого-медико-педагогічної консультації Віктор Сіроштан висвітлив тему: "Особливості організації навчально-виховного процесу дітей з інтелектуальними порушеннями". Він ознайомив колектив закладу з особливостями розвитку психічних процесів дітей з інтелектуальними порушеннями та прийомами корекційної-розвиткової роботи з ними.

На завершення семінару були підведені підсумки, надані методичні рекомендації по психолого-педагогічному супроводу дітей з ООП та проведена загальна рефлексія.  Усі учасники семінару обговорювали проблемні питання, ділилися думками та обмінювалися власним досвідом.

Переглядів: 468 | Додав: opmpc | Теги: Семінар-практикум, заклади професійно-технічної освіти, діти з ООП | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: