Головна » 2018 » Квітень » 13 » Участь у семінарі-тренінгу на тему: «Підготовка регіональних тренерів з інклюзивної освіти».
15:42
Участь у семінарі-тренінгу на тему: «Підготовка регіональних тренерів з інклюзивної освіти».

12 квітня 2018 року на базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської області був проведений семінар-тренінг на тему: «Підготовка регіональних тренерів з інклюзивної освіти».

В його роботі прийняли участь спеціалісти Черкаської обласної психолого-медико-педагогічної консультації Скляр Світлана – завідувач та Молчанова Ірина – учитель-логопед.

Світлана Скляр на пленарному засідання висвітлила тему: «Організаційно-правові аспекти створення та функціонування Інклюзивно-ресурсних центрів». Розглядалися основні нормативно-правові акти та документи, що регулюють діяльність ІРЦ, представлена покрокова дорожня карта створення ІРЦ в районах, містах та об'єднаних територіальних громадах.

Ірина Молчанова висвітлила тему: «Організація корекційно-розвиткової роботи як необхідної умови соціалізації дітей з особливими освітніми потребами». Були розглянуті основні питання: тривалість корекційно-розвиткових занять та їх види, наповнюваність груп, рекомендовані корекційно-розвиткові заняття для кожної нозології та особливості їх проведення.

Завідувачем Черкаської обласної психолого-медико-педагогічної консультації була представлена тема: «Умови формування партнерських стосунків між закладами освіти, ІРЦ та соціальними партнерами». Були представлені зразки договорів співпраці між ІРЦ та іншими установами, були розглянуті основні розділи, які повинні бути урегульовані цими договорами. Разом з учасниками проведена практична робота зі складання договорів співпраці.

В кінці семінару-тренінгу був проведений обмін думками з присутніми, проведена робота «питання - відповідь», підведені підсумки.

Переглядів: 664 | Додав: opmpc | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: