Головна » 2014 » Січень » 11
Продовжується робота щодо участі Черкаської області у проекті «Створення Інклюзивних ресурсних центрів у шести областях України» за підтримки американського федерального агентства USAID (Агентства США з міжнародного розвитку).
Проект сприятиме створенню кращих можливостей для навчання дітей з особливими потребами відповідно до положень Конвенції ООН про права людей з інвалідністю. Довгостроковою метою проекту є подальша успішна участь дітей з особливими потребами в житті суспільства.
10.01.2014 на базі Обласної психолого-медико-педагогічної консультації (далі – ОПМПК), під керівництвом програмного директора Всеукраїнського фонду «Крок за кроком» Найди Юлії, відбулась друга робоча зустріч учасників проекту.
В ході наради було затверджено склад робочої групи щодо створення ІРЦ, до якої увійшли: Скляр Світлана – завідувач ОПМПК, Чеботарьова Віталія – спеціаліст відділу спеціальної та позашкіль ... Читати далі »
Переглядів: 547 | Додав: opmpc | Дата: 11.01.2014 | Коментарі (0)

26 грудня 2013 року в Черкаській ОПМПК було проведено семінар з елементами тренінгу для завідувачів районних (містких) психолого-медико-педагогічних консультацій на тему: «Психолого – педагогічне вивчення дітей з особливостями психофізичного розвитку».
При висвітленні питання «Нові підходи в організації діяльності районних (міських) ПМПК» Світлана Скляр завідувач ЧОПМПК наголосила на необхідність раннього виявлення дітей з порушеннями у розвитку, обліку їх кількості за освітніми потребами з урахуванням видів порушень, консультування батьків щодо вторинних ускладнень психічного розвитку дитини з певним видом порушень. Роз’яснила доцільність направлення дітей із складними вадами розвитку на психолого-педагогічне вивчення в ОПМПК для визначення особливих освітніх потреб і надання рекомендації щодо змісту, методів форм навчання комплексної реабілітації.
Довела до відома нові вимоги та рекомендації щодо написання детальн ... Читати далі »
Переглядів: 583 | Додав: opmpc | Дата: 11.01.2014 | Коментарі (0)

Черкаська область одна із шести, яка отримала можливість взяти участь у проекті «Створення Інклюзивних ресурсних центрів у шести областях України» за підтримки американського федерального агентства USAID (Агентства США з міжнародного розвитку). Метою проекту є покращення умов для отримання освіти дітей з особливими потребами в Україні в умовах загальноосвітнього простору. В результаті проекту діти з особливими потребами віком отримають кращу освіту і соціальну адаптацію в умовах інклюзивного навчання, що стане можливим завдяки об`єднанню зусиль державних і громадських організацій, батьків та інших зацікавлених сторін. Проект сприятиме створенню кращих можливостей для навчання дітей з особливими потребами відповідно до положень Конвенції ООН про права людей з інвалідністю. Довгостроковою метою проекту є подальша успішна участь дітей з особливими потребами в житті суспільства. 24.12.2013 на базі Обласної психолого-медико-педагогічної консультації (далі – ОПМПК), під ке ... Читати далі »
Переглядів: 545 | Додав: opmpc | Дата: 11.01.2014 | Коментарі (0)