Черкаська область одна із шести, яка отримала можливість взяти участь у проекті «Створення Інклюзивних ресурсних центрів у шести областях України» за підтримки американського федерального агентства USAID (Агентства США з міжнародного розвитку). Метою проекту є покращення умов для отримання освіти дітей з особливими потребами в Україні в умовах загальноосвітнього простору. В результаті проекту діти з особливими потребами віком отримають кращу освіту і соціальну адаптацію в умовах інклюзивного навчання, що стане можливим завдяки об`єднанню зусиль державних і громадських організацій, батьків та інших зацікавлених сторін. Проект сприятиме створенню кращих можливостей для навчання дітей з особливими потребами відповідно до положень Конвенції ООН про права людей з інвалідністю. Довгостроковою метою проекту є подальша успішна участь дітей з особливими потребами в житті суспільства. 24.12.2013 на базі Обласної психолого-медико-педагогічної консультації (далі – ОПМПК), під ке ... Читати далі »
Переглядів: 545 | Додав: opmpc | Дата: 11.01.2014 | Коментарі (0)

  03 грудня 2013 року на базі дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу № 54 «Метелик» Черкаської міської ради спільно з Черкаською обласною психолого-медико-педагогічною консультацією був проведений захід, присвячений Міжнародному Дню інвалідів.
  Унікальним є те, що це єдиний дошкільний заклад в області, в якому поряд із звичайними дітьми виховуються та отримують відповідну психолого-педагогічну корекцію діти з особливими потребами (порушення опорно-рухового апарату, ДЦП). Це є прикладом ранньої психолого-педагогічної реабілітації та інтеграції дітей з особливими потребами в освітній простір, який має позитивні результати, тому, що багато вихованців після садка йдуть навчатися в загальноосвітню школу.
  Колектив та батьки закладу підтримують тісний зв'язок та співпрацю з фахівцями обласної психолого-медико-педагогічної консультації в плані проведення спільних семінарів, надання батькам, педаг ... Читати далі »
Переглядів: 531 | Додав: opmpc | Дата: 04.12.2013 | Коментарі (0)

Круглий стіл на тему: «Системний підхід у корекційно-розвитковій роботі з учнями, які мають порушення слуху та затримку психічного розвитку в умовах спеціального навчального закладу»
26 листопада 2013 р обласною психолого-медико-педагогічною консультацією на базі Корсунь-Шевченківської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Черкаської обласної ради було проведено круглий стіл на тему : «Системний підхід у корекційно-розвитковій роботі з учнями, які мають порушення слуху та затримку психічного розвитку в умовах спеціального навчального закладу» для завідувачів та сурдопедагогів районних(міських) психолого-медико-педагогічних консультацій .
 Захід відкрила спеціаліст відділу спеціальної та позашкільної освіти Департаменту освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Чеботарьова Віталія Максимівна, яка ознайомила присутніх із планом роботи круглого столу та представила його у ... Читати далі »
Переглядів: 495 | Додав: opmpc | Дата: 27.11.2013 | Коментарі (0)

Другий рік поспіль працівники обласної психолого-медико-педагогічної консультації та обласного центру практичної психології і соціальної роботи на свято Миколая відвідують найменших вихованців Черкаського Будинку дитини. Дарують подарунки, вітають з святом. Але саме головне для цих дітей відчути себе потрібними не тільки в цьому закладі, а й іншим людям, які дарують в першу чергу тепло, доброту та радість спілкування. Отримуємо велике задоволення від усмішок дітей та можливості зробити щось для них, хоча це крапля в морі… та ніколи не замінить батьківського тепла та любові.
Переглядів: 545 | Додав: opmpc | Дата: 21.12.2012 | Коментарі (0)

04 грудня 2012 року на базі Золотоніської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради Черкаська обласна консультація провела обласний семінар з елементами тренінгу для завідувачів та практичних психологів районних (міських) ПМПК на тему: «Емоційно-комунікативний розвиток дітей, які перебувають у спеціальних інтернатних закладах». Директор Золотоніської спеціальної школи-інтернату Володимир Мотрич презентував роботу школи – інтернату, поінформував про форми та методи роботи колективу з вихованцями закладу, представив кількісний та якісний склад колективу, пріоритетні завдання, контингент дітей, що навчаються та виховуються в ньому. Ознайомив учасників семінару з методичними наробками спеціалістів школи-інтернату, роботою шкільної психолого-медико-педагогічної комісії з питань формування життєвої компетентності вихованців. Учасникам семінару були продемонстровані інноваційні технології, які впроваджені в навчально-виховний процес ... Читати далі »
Переглядів: 754 | Додав: opmpc | Дата: 07.12.2012 | Коментарі (0)

     23 жовтня 2012 року на базі Чигиринської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради було проведено майстер-клас для завідувачів та консультантів вчителів-логопедів районних (міських) ПМПК на тему: «Вивчення та діагностичне обстеження мовлення дітей в умовах психолого-медико-педагогічної консультації».
   Під час заходу була проведена екскурсія, знайомство з формами та методами роботи колективу школи-інтернату з вихованцями закладу. Заступником директора з навчальної роботи вищезгаданого закладу Світланою Лук’янчук презентовано кількісний та якісний склад колективу, пріоритетні завдання, контингент дітей, що навчаються та виховуються в ньому. Ознайомлено учасників майстер-класу з методичними наробками спеціалістів школи-інтернату та роботою шкільної психолого-медико-педагогічної комісії.
   Широко висвітлена систематична логопедична робота із дітьми на уроках в початкових к ... Читати далі »
Переглядів: 706 | Додав: opmpc | Дата: 24.10.2012 | Коментарі (0)

Круглий стіл Черкаської обласної психолого-медико-педагогічної консультації.

 

На базі Черкаського навчально-виховного об’єднання «Дошкільний навчальний заклад – спеціальна загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №37» (для дітей з порушеннями слуху) 25 вересня 2012 року відбувся круглий стіл для завідувачів районних (міських) психолого-медико-педагогічних консультацій на тему: «Сурдопедагогічні діалоги».

... Читати далі »

Переглядів: 670 | Додав: opmpc | Дата: 26.09.2012 | Коментарі (0)

14 лютого 2012 року Черкаська обласна психолого-медико-педагогічна консультація провела нараду-семінар завідувачів міських і районних психолого-медико-педагогічних консультацій на тему: «Організація діяльності психолого-медико-педагогічних консультацій відповідно змін до Положення про центральну та республіканську( Автономна Республіка Крим), обласні, Київську та Севастопольську міські, районні (міські) психолого-педагогічні консультації». На заході було присутніх 35 осіб. Розглядалися такі актуальні питання:

1. Тетяна Недяк, начальник відділу спеціальної та позашкільної освіти ГУОН, висловилась про  важливість упровадження інклюзивної освіти у регіоні, зупинилась на основних критері ... Читати далі »

Переглядів: 1389 | Додав: opmpc | Дата: 20.02.2012 | Коментарі (0)

19 грудня, у день Святого Миколая, працівники обласної психолого-медико-педагогічної консультації та обласного центру практичної психології і соціальної роботи завітали до Черкаського обласного будинку дитини, що на Пилипенка, 4. Привітали найменшеньких – десятьох діток молодшої ясельної групи. Принесли дітям фрукти, речі, дитячі книжечки. Діткам старшої ясельної групи подарували альбоми та олівці. Але запам’яталася зустріч не шурхотінням подарункового паперу, а дитячими рученятами, які тяглися до дядь та тьоть, беззубими усмішками та радістю у довірливих оченятах. Отож усі, хто вже проснувся та кого нянечки принесли до гостей, відразу, як і годиться, опинилися на руках у дорослих. Артем, Максим, Вадим, Марина. Максимко з усією дитячою відкритістю відразу потягнувся цілуватися. Йому вісім місяців, і через два місяці він потрапить у старшу ясельну групу. Коли Максимко народився - одинадцята дитина в сім’ї – раптом виявилося, що ця «рукавичка» вже затісна, і для нього у цій сім’ї немає м ... Читати далі »
Переглядів: 531 | Додав: opmpc | Дата: 22.12.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 3